•  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

Raport sa Divčibara

img_1609U putu smo prošli odlično, bez iznudjenih zaustavljanja. Pauzu smo napravilina benzinskoj stanici OMV, na Ibarskoj magistralli iza Lazarevca.

U odmaralište smo se odmah smestili, pre ručka, imajući u vidu da u njemu osim petoro zemunaca i nas gimnastičara nema nikoga. Uslovi smeštaja su odlični što se i za hrau može reći. Deca su zadovoljna razmeštajem po sobama, jer smo uglavnom poštovali njihove zahteve. Vreme u putu je bilo odlično. Na Divčibarama nas je dočekalo oblačno vreme da bi se pretvorilo u kišovito popodne. Osvanulo je sunčano jutro.

Okolilna odmaralilšta obiluje sportskim terenima i proplancima. Divčibare podsećaju na Zlatibor, samo je neporedivo mirnije i pitomije.

Internet veza u odmaralištu je vrlo loša pa sam prinudjen da je koristim u drugim objektima, zbog toga i kasni ovaj izveštaj.

U organizacionom pogledu, opšti utisak je vrlo povoljan, imajući u vidu smeštajne uslove i predusretljivost ljubaznih domaćina.

Juče smo imali popodnevni trening, a  jutros trčanje i vežbe snage. Sudeći po mokrim majicama očekujem i prve pritužbe na organiatora uslovljene upalom mišića (normalno za pripreme).

Neprestano se raspituju o obećanom bazenu i vremenu usluživanja obroka. Posle ručka ćemo otići u hotel da se raspitamo o uslovima korišćenja bazena.

Zdravsteno stanje polaznika kampa, za sada, je odlično, ne računajući Natinu promuklost.

Fotografije u prilogu ovog teksta možete pogledati u podmeniju galerija, treninzi, Divčibare 2011. (Kada ih budem postavio, nešto ne mogu, verovatno zbog servera. Biće ovih dana.)

Pozdrav od vaših sokola sa Divčibara. 

 

Drugi dan kampa

 

Osvanuo i završio se kišom, malo je zahladnelo. Ceo dan smo proveli u odmaralištu. Vežbalo se pre i po podne, iako je bilo predviđeno da popodnevni trening zamenimo kupanjem. Odlučili smo da ne idemo jer je trebalo pešačiti po kiši do hotela "Divčibara" u kojem se nalazi bazen, na opšte nezadovoljstvo dece.

Sinošnje veče su naši animatori Minja i Sara iskoristili da organizuju maskembal koji je stidljivo počeo a završio se burno sa produženim terminom za odlazak u krevet.

Danas je pala prva nenajavljena inspekcija soba u organiizaciji i pod nadzorom Jadranke. Nalaz inspektora nije za širu javnost. Zaturene stvari se posle sredjivanja sobe uglanovm pronadju.

Popodnevni odmor je maksimalno iskorišćen, zbog kiše a i zbog upale koji vežbači imaju.  

Od fotografija, na žalost, definitivno nema ništa dok se ne vratimo.

 

Dan bez treninga

 

Treći dan je planiran za slobodne aktivnosti kao odmor od napornih treninga. Iskorišćen je za prepodnevnu šetnju po planini, uspon na Crni vrh - 1098 metara i popodnevno kupanje. Vremenske prlike su nam bile naklonjene, maglovito vreme, bez kiše i prijatnih 20°. Koleginica iz Pančeva, kao čest posetilac Divčibara, nam je pokazala lepšu stranu planine šetajući nas po vikend naselju, načičkanom prelepim kućama i kozijim stazama koje vode kroz šumu i proplanke do vrha planine. Potpuni doživljaj je izostao zbog magle, koja nam nije dozvolila da dodatno uživamo u pogledu sa vidikovca.

Mislim da je za decu utisak dana bio kupanje u bazenu hotela. Toliko su bili raspoloženi da se nisu obazirali na upozorenja službenih lica i naše o poštovanju kućnog reda bazena, (skakanje, prskanje i galama) zbog čega su imali primedbe gostiju hotela. Na kraju su nam diskretno stavili do znanja da bi bili sretniji da više ne koristimo njihove uslge.

Sinoćšnje veče je bilo rezervisano za "karaoke" a večerašnje za "šiz-friz".

Muški deo ekipe je danas izvršio prijavu za organizovane turnire u igranju stonog tenisa i karata "tablića". Predlog je sa oduševljenjem prihvaćen. Nagrada za prvoplasirane je 5 ćevapčića u lepinji sa lukom i sokom.

 

Trening i planinarska tura

 

Jučerašnji i današpnji dan je bio sunčan, bez vetra prijatne  temperature. Oba su iskorišćena za vežbaje akrobatike i skokova sa trambuline, a današnje popodne za dobru turu pešačenja u trajanju od 3,5 časa sa mogućnošću razgledanja okoline.

Popodne su počeli pojedinačni turniri u tabliću i stonom tenisu. Kvalitetnim igrama su se izdvojili: Jelena, Mihajlo, Aleksa, David i naročito Luka. Sutra sledi razrešeje situacije i proglašenje pobednika sa dodelom prigodnih nagrada.  

Večeras je veče rezervisano za izbor misa i misice. Obaveza svakog učesnika kampa, bez  obzira na godine, je da učestvuje, pa ko kako prodje uz ovacije ili podsmešljive komentre. 

Zdravstveno stanje je kod svih u najboljem redu, svi grčevi i bolovi potiču od upale mišića, bez kojih ni jedna priprema ne može da se zamisli, i to je dobrim delom za nama.

Za sutra  se predvidja kiša, prepodnevni trening, popodnevno kupanje i završno veče sa produženim trajanjem, a Nata nek  se mršti koliko hoće.  

Povratak kući je planiran za subotu oko 14-15,oo časova. Spremajte ručak, ono što najviše volimo. Javićemo se kada podjemo, do tada ĆAOOOO!