•  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

Sekcija "SKOKOVI SA TRAMBOLINE"

     Od nedavno je povećano interesovanje u Srbiji za izvođenjem akrobatskih skokova sa tramboline. U pitanju je sport koji se u Srbiji relativno retko trenira što se ne bi moglo reći za zemlje u okruženju.

 

       Naime, zahvaljujući učestalim posetama sokolskih društava Srbije Sokolskom društvu "BEŽIGRAD" iz Ljubljane sokoli Srbije su počeli intenzivnije da treniraju akrobatske skokove.

 

       Bili smo počastvovani pozivom, početkom ove godine, da kao gosti učestvujemo, na njihovom nacionalnom prvenstvu skokova sa tramboline. Uverili smo se da u Sloveniji ovaj sport trenira više od dvadeset klubova. Ekipa vežbača iz Srbije je imala zapažen nastup, sa jednim članom iz Smedereva dobila je epitet najatraktivnije grupe.

        Za sada akrobatske skokove sa tramboline iu Srbiji izvode članovi sokolskih društava iz Beograda, Niša, Novog Sada, Batajnice, Vršca i Smedereva. U novembru mesecu ove godine održaće se, po prvi put, otvoreno prvenstvo Srbije u skokovima sa tramboline, koje bi trebalo da prerste u organizovani sistem takmičenja.

       Imajući u vidu da naše društvo raspolaže sa dve tramboline, dobijene od donatora iz Holandije, da ih koristimo na treninzima gimnastike i da deca sa neskrivenim zadovoljstvom na njima skaču, doneta je odluka u društvu da se od oktobra osnuje nova sekcija.

       Treninzi će se održavati u terminima rezervisanim za gimnastičku sekciju: ponedeljkom i petkom od 20,30, do 22,00 a sredom od 19,30 do 21,00 časova, pod nadzorom trenera Vukašinović Uroša i Luković Veselina.

       Sve dodatne informacije o radu sekcije možete dobiti dolaskom u prostorije društva u vreme održavanja treninga ili pozvom Vukašinović Uroša na telefon 064/641-4678.

       Pozivamo sve zainteresovane da se okušaju u akrobatsdkim skokovima i osete zadovoljstvo i lepotu koju pruža ovaj atraktivni sport.img_0279